x
SCOTTRADE ACCOUNT IT'S TIME. It's time for an easier way to invest. Open a Scottrade Account
Apply Now

Lynx

 
Lynx is dé specialist in online beleggen. Lynx geeft particuliere beleggers via haar gebruikersvriendelijke handelsplatform toegang tot meer dan 80 beurzen in 16 landen. En dit tegen buitengewoon scherpe tarieven.

Het bedrijf is in 2006 opgericht en sinds 2007 actief op de Nederlandse markt. Door het grote succes in Nederland heeft Lynx besloten om haar diensten ook in het buitenland aan te bieden. Sinds 2008 is Lynx ook actief in België en Duitsland.

Lynx heeft ervoor gezorgd dat particuliere beleggers tegen zeer lage tarieven wereldwijd kunnen beleggen. Via een simpele internetverbinding hebben al onze klanten een directe toegang tot alle grote beurzen in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hiermee heeft Lynx de markt voor online beleggen opengebroken en loopt het voor op andere online brokers.

lynx

Lynx is gevestigd in Nederland (Amsterdam) en werkt samen met de beursgenoteerde onderneming Interactive Brokers (UK) Limited. Financiële instelling Lynx beschikt over alle vereiste vergunningen en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Het Duitse kantoor van Lynx is gevestigd in Berlijn. Het kantoor in België is gevestigd in Gent.
Risicobeheer Lynx

Voor beleggingsondernemingen zijn de richtlijnen Bazel II / Pilaar 3 van toepassing. Volgens deze richtlijnen dient het publiek, naast de toezichthouder, geïnformeerd te worden over de solvabiliteit en het samenhangende risicoprofiel van de instelling. Doel hiervan is om de kwaliteit van het risicomanagement te verbeteren. Op basis van de richtlijnen vindt u op deze pagina relevante informatie over het risicobeheer van Lynx.
Bedrijfsgegevens Lynx:

Lynx is een Besloten Vennootschap actief als beleggingsonderneming in Nederland. Lynx beschikt over een vergunning als broker in de zin van de Wet Financiële Toezicht artikel 2:96.

Lynx verleent beleggingsdiensten als orderuitvoerder. Lynx richt zich in dit opzicht in eerste instantie alleen op het bijeen brengen van een koper en een verkoper ter zake van een effectentransactie (interdealer broker activiteiten).

Effectentransacties worden rechtstreeks door de cliënten (koper en verkoper) van Lynx bewerkstelligd, zonder verdere tussenkomst van Lynx. Lynx gebruikt het bestaande platform van Interactive Brokers (UK) Limited. Cliënt geeft de door hem gewenste effectenorders rechtstreeks in op het handelsplatform. De groepsstructuur is als volgt:

organogram
Financiële solvabiliteit

Op basis van een Internal Capital Adequacy Assessment Process (ICAAP) heeft Lynx de naar haar oordeel relevante risico\'s die zij als onderneming loopt in kaart gebracht. Tot de geïdentificeerde risico\'s behoren onder andere het kredietrisico, marktrisico, operationeel en IT-risico, tegenpartijrisico, omgevingsrisico, claim- en reputatierisico en het strategische bedrijfsrisico.

Bij de inventarisatie is een inschatting gemaakt van de impact en de waarschijnlijkheid van deze risico\'s, rekening houdend met de specifieke omstandigheden intern en extern en de maatregelen die Lynx heeft genomen om de risico\'s beheersen. De beheersmaatregelen bestaan uit uitgebreide interne procedures (AO/IC) en de strategische keuze om geen hoog risico-activiteiten binnen Lynx uit te voeren (zoals vermogensbeheer, kredietverlening, een eigen beleggingsportefeuille voor rekening en risico van Lynx aanhouden en/of handelen voor "eigen rekening").

Het eigen vermogen van Lynx is en was in het jaar 2008 toereikend om doorlopend aan de kapitaalvereisten, zoals gesteld door De Nederlandsche Bank, te voldoen. Ook is en was het eigen vermogen hoger dan het kapitaalsbeslag berekent op basis van de ICAAP analyse. Deze informatie is geverifieerd door een externe accountant. Deze informatie is tevens gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel. U kunt deze informatie hier ook opvragen.
Optimale bescherming en veiligheid

Financiële instelling Lynx hecht uitermate veel belang aan een optimale bescherming en veiligheid. Lynx beschikt over alle vereiste vergunningen en staat onder toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Het handelsplatform voldoet aan de allerhoogste veiligheidseisen en behoort tot de stabielste in zijn soort.

Geld en effecten kunnen alleen geschieden naar een rekening die persoonlijk op uw naam staat en die van tevoren door uzelf opgegeven is. Uw aandelen worden bewaard bij een apart bewaarbedrijf. Ongeacht wat er met de broker gebeurd, uw aandelen staan altijd bij het bewaarbedrijf op uw naam geregistreerd. U bent dus altijd zowel juridisch als economisch eigenaar van de aandelen op uw rekening.
Service hoog in het vaandel

Lynx heeft service hoog in het vaandel staan. In onafhankelijke brokeronderzoeken komt de waardering van onze klanten duidelijk naar voren. Het team van Lynx streeft er altijd naar om onze klanten zo laag mogelijke tarieven en zoveel mogelijk handelsmogelijkheden te blijven aanbieden. Zo blijft Lynx altijd voorop lopen in de markt van online beleggen.
 
 
  • Financial Markets Authority (Netherlands)
  • Federal Financial Supervisory Authority (Germany)
 

Dutch, French, German

 

Broker Type: Market Maker

Minimum Deposit: 3500

Scalping: No

Hedging: Yes

Free Demo Account: No

Traders From USA: No

 
Commissions 
  • Rollover Fee : No
  • Margin Interest : Yes
 

Supported Languages:  Dutch,  French,  German

Customer Service By: Phone, Email

Email Response Time: Immediate

Telephone Orders: No

Personal Account Manager: No

 

One Click Trading: Yes

Trade off Charts: Yes

Email Alerts: No

Mobile Alerts: No

Stop Order: No

Market Order: No

Trailing Stop Order: No

OCO Orders: No

Limit Order: Yes

24hr Trading: No

Charting Package: Yes

Streaming News Feed: Yes

Trading Platform Screenshots: 

Product Screenshots
 
Disclaimer: The contents of this page or available via this page ("Contents") are provided by third parties and do not constitute an endorsement by FUSION MEDIA of the Contents or products of such third parties. FUSION MEDIA has no control of the Contents, is not responsible for their accuracy, availability or legality and hereby disclaims any responsibility for the Contents. Any transactions that you enter into with any third party listed in this page or linked from this page are solely between you and such third party and are at your sole risk. Please also refer to our Risk Warning. FUSION MEDIA disclaims any liability for any damage or loss caused in connection with the use of or reliance on any Contents